Skip to main content

Iz posvećenosti prema kvaliteti

Destilerija je osnovana ne tako davne 2020. godine. Lana i Maja, stručne destilerice su od samih početaka uz brand i razvijaju organoleptički potpis pića.

The Artisan je ubrzo prepoznat kao premium gin, te se pozicionirao u vrh nacionalnih i svjetskih lista što je i vidljivo kroz nagrade “2021 Bartender spirits awards GOLD”i “2020 IWSC quality award”.

Naša destilerija je jedina u Hrvatskoj, a jedna od nekoliko u svijetu koja svoj hand crafted gin proizvodi postupkom hladne vakuumske destilacije. Uz bobice borovice, destilat se dobiva maceracijom i pažljivim balansom 14 biljaka te začina koje nabavljamo od hrvatskih OPG-ova.

Ono što je doista drugačije način je destilacije. Za razliku od ostalih koji koriste klasičnu destilaciju u bakrenim kotlovima ili drugim naprednim sustavima, The Artisan se proizvodi korištenjem hladne destilacije.

Preciznije, riječ je o sustavu u kojem pumpa izvlači dio zraka i spušta točku vrelišta kemijskih spojeva, pa je destilaciju moguće izvesti na daleko nižim temperaturama od onih klasičnih koje su obično na temperaturama iznad 90°C.

Manja upotreba topline stvara ujednačenost aroma u svakoj destilaciji i čini finalni proizvod laganim i vrlo pitkim.